Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Τα πειράματα που γίνονται στα εργαστήρια για την πατέντα ενός προϊόντος, είναι πολλών ειδών και εξετάζουν την τοξικότητα συστατικών, αποτελεσματικότητα κ.α. συνήθως πάνω σε ζώα. Ένας ούτως ή άλλως  ξεπερασμένος τρόπος δοκιμών και χωρίς αποτέλεσμα καθώς ο άνθρωπος διαφέρει πολύ. Τα ζώα που χρησιμοποιούνται δεν είναι μόνο ποντίκια ή κουνέλια , όπως είναι ευρέως γνωστό αλλά ακόμη και γάτες, σκύλοι και πολλά άλλα είδη.

Κάθε είδους ενέργεια που απαιτείται για να δοκιμαστεί ένα τελικό προϊόν ή τα συστατικά του σε ένα ζώο προϋποθέτει τη βίαιη στέρηση της ελευθερίας του και του βασικού δικαιώματός του για ζωή. Τα τεστ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ακρωτηριασμό, τύφλωση, κάψιμο, τάισμα με διάφορες χημικές ουσίες, κόψιμο των φωνητικών χορδών για να μην ακούγονται οι φωνές και τα κλάματά τους και μάλιστα συνήθως χωρίς αναισθησία. Οι συνθήκες μέσα στα κλουβιά των εργαστηρίων, ο πόνος, ο βασανισμός και ο τρόμος που βιώνουν εκατομμύρια αθώα πλάσματα για μήνες ή και χρόνια ,είναι πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία.

Ο νόμος της Ε.Ε. που απαγορεύει τα πειράματα έχει κάποια κενά , όπως για παράδειγμα το ότι αφορά συστατικά που χρησιμοποιούνται μόνο σε καλλυντικά ( πολλά από τα συστατικά των καλλυντικών χρησιμοποιούνται και αλλού, όπως σε φαγητά, φάρμακα ή προϊόντα καθαρισμού ) και ισχύει μόνο ως προς την ασφάλεια του προϊόντος για τον καταναλωτή και όχι για τον έλεγχο ασφάλειας των εργαζομένων ή οικοτοξικότητας.

Επομένως αφού είναι απαραίτητο ούτως ή άλλως όλες οι πρώτες ύλες στην Ε.Ε. να ελέγχονται ως προς τα παραπάνω εάν ζητηθεί, δε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ένα προϊόν χωρίς πιστοποίηση είναι πράγματι cruelty- free. Γι' αυτό εμείς σαν επιχείρηση, επιλέγουμε ΜΟΝΟ πιστοποιημένες εταιρείες, από οργανισμούς με τα αυστηρότερα κριτήρια, που απαγορεύουν τα πειράματα σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός προϊόντος, πραγματοποιούν φυσικούς ελέγχους στα εργαστήρια της κάθε εταιρείας και επαναλαμβάνουν ετήσιο έλεγχο με λεπτομερή αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με όλη τη διαδικασία παραγωγής. Από τους προμηθευτές των υλικών τους μέχρι την τελική σύνθεση του κάθε προϊόντος. 

Οι πιστοποιήσεις είναι ο μόνος τρόπος για να μας αποδείξει μια εταιρεία ότι είναι ανοιχτή προς έλεγχο για όλα όσα δηλώνει ότι πρεσβεύει.

Επιλέγουμε vegan καλλυντικά ,πρώτα απ' όλα για τα ζώα. Και ο όρος αυτός δεν περιγράφει μόνο τη σύνθεση ενός προϊόντος, όπως πολύ λανθασμένα χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από εταιρείες αντί για το " φυτική σύνθεση". Ναι, είναι δυνατόν ένα προϊόν με μόνο φυτικά συστατικά να δοκιμάζεται σε ζώα. Vegan προϊόν είναι εκείνο που σε κανένα στάδιο παραγωγής του δεν έχει εκμεταλλευτεί κανένα ζώο.

Μενού

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος